Home » Nieuws » Jonge Sportclubbestuurder Laura Geurtsen aan het woord

Jonge Sportclubbestuurder Laura Geurtsen aan het woord

In de rubriek ‘Jonge sportclubbestuurders aan het woord’ vertellen jongeren wat hun bezieling was om in een bestuur te stappen van hun sportclub.

Naam: Laura Geurtsen
Leeftijd: 27 jaar
Vereniging: Atletiekvereniging AV’40
Functie binnen vereniging: Voorzitter

Hoe ben jij bij de vereniging terechtgekomen en ben je daar bestuurslid geworden? 

In 2019 had ik behoefte aan een nieuwe sport en interesse om atletiek weer op te pakken. Met een snelle Google zoektocht had ik Atletiekvereniging 1940 (AV’40) snel gevonden. Na de eerste proeftraining wist ik al dat ik er zou blijven en ben vrij direct lid geworden. 

Bij mijn lid worden wist ik van mezelf al dat ik de interesse had om bestuurder te worden. Deze ambities heb ik laten vallen bij een huidig bestuurslid maar wou er nog niet op acteren totdat ik AV’40 als vereniging beter kende door het doen van ander vrijwilligerswerk. Na een jaar bij AV’40 heb ik er werk van gemaakt om betrokken te worden bij het bestuur. Zoals nu was de functie van secretaris open. Op de achtergrond heb ik eerst meegedraaid om te kijken of het klikte met het bestuur en te ervaren of ik me hiervoor verder in wou zetten. De eerstvolgende ALV ben ik als bestuurder voorgedragen en de rest is geschiedenis. 

Wat inspireert en trekt jou aan om bestuurder te zijn en waar ben je het meest trots op?
In algemeenheid wil ik graag iets betekenen voor anderen en bijdragen aan een betere samenleving. Binnen de atletiekvereniging trekt het mij enorm om dat te uiten, op een plek en bij een sport waar mijn hart ligt. Ik krijg energie van de weerspiegeling van de leden waarvoor ik het werk doe. Het zien dat er actief en met veel plezier gesport wordt, genoten wordt van de faciliteiten en de inzet en enthousiasme van de vrijwilligers. Dat zien en weten dat ik daar een bijdrage aan heb geleverd, is ook hetgeen waar ik het meest trots op ben. 

Wat wil jij meegeven aan alle jongeren die erover nadenken bestuurslid te worden? 

Doen! Laat je eigen onzekerheden je niet tegenhouden. Er is altijd ruimte om te leren en de ervaring maakt je alleen maar rijker.