Home » Nieuws » Jonge sportclubbestuurder Lisa Kuiken aan het woord

Jonge sportclubbestuurder Lisa Kuiken aan het woord

In de rubriek ‘Jonge sportclubbestuurders aan het woord’ vertellen jongeren wat hun bezieling was om in een bestuur te stappen van hun sportclub.

Naam: Lisa Kuiken
Leeftijd: 29 jaar
Vereniging: DHC Hudito
Functie binnen vereniging: Voorzitter

Hoe ben jij bij de vereniging terechtgekomen en ben je daar bestuurslid geworden? 

Sinds de kleuterklas hockey ik bij Hudito. Door hechte vriendschappen en het plezier van teamsport ben ik nooit weggegaan. Hudito is een rode draad in mijn leven. Het is een plek waar ik altijd terecht kan voor sport, advies, een lach of traan en een veilige omgeving om in op te groeien en te leren.

Naast zelf hockeyen, ben ik trainer/coach geweest en later ook in commissies beleid uitgevoerd. Zo leer je veel, bijvoorbeeld spreken voor en leiden van een groep en meedenken over verbeteringen. Vorig jaar was Hudito op zoek naar een nieuwe voorzitter. Iemand die een aanvulling op de bestaande kwaliteiten van het bestuur is en zorgt voor diversiteit. Een jonge enthousiasteling die haar leven lang op de club actief is en een aantal jaar werkervaring heeft, paste goed. Ik had het niet durven dromen en toch werd ik gevraagd, geweldig!

Wat inspireert en trekt jou aan om bestuurder te zijn en waar ben je het meest trots op?
De liefde voor Hudito(‘ers) en de overtuiging dat teamsport veel toegevoegde waarde heeft, motiveert. De tomeloze inzet en initiatieven van andere vrijwilligers, inspireert. Samen kan je zo veel bereiken. Dat Hudito-vrijwilligers al bijna 100 jaar met zo veel plezier alles zelf organiseren, maakt mij ongelofelijk trots.

Wat wil jij meegeven aan alle jongeren die erover nadenken bestuurslid te worden? 

Naast leren besturen – wat al een prachtige kans is – kan je aanvullend grotere betekenis hebben voor de maatschappij. Door goed te luisteren en ontwikkelingen te volgen, kan je zorgen en ideeën over sport, gezondheid en ontwikkeling van de stad breder agenderen. Kortom grijp je kans, je inzet wordt zo gewaardeerd en vrijwilligerswerk geeft je veel moois terug!