Home » Nieuws » Jonge sportclubbestuurder Mitchel Martijn aan het woord

Jonge sportclubbestuurder Mitchel Martijn aan het woord

In de rubriek ‘Jonge sportclubbestuurders aan het woord’ vertellen jongeren wat hun bezieling was om in een bestuur te stappen van hun sportclub.

Hoe ben jij bij de vereniging terechtgekomen en ben je daar bestuurslid geworden? 

Naam: Mitchel Martijn 
Leeftijd: 30 jaar 
Vereniging: Vitesse Delft
Functie binnen vereniging: Bestuurslid Media en vormgeving

Ik ben op 6-jarige leeftijd gaan voetballen bij Vitesse Delft. Toen ik hier in mijn begin twintigen jaren mee stopte, ben ik hoofdtrainer geworden bij de jeugd van de vereniging. Deze functie bekleed ik momenteel nog steeds met heel veel plezier. Mijn reden om in het bestuur te stappen is doordat ik een aantal jaar geleden vond dat de uitstraling van de club, met name online, beter kon. Dit heb ik toen opgepakt en ben ik onder andere het Instagram account van Vitesse Delft gaan beheren. Via deze weg ben ik sinds 2019 tot het bestuur toegetreden. 

Wat inspireert en trekt jou aan om bestuurder te zijn en waar ben je het meest trots op?
Ik ben het meest trots op hoe de uitstraling van de club nu is. Dat zit hem bijvoorbeeld in de kleding van spelers en trainers, vlaggen, posters en de foto’s in de verbouwde kantine. Als hoogtepunt ben ik van het begin tot het eind bezig geweest met het ontwerpen van het moderniseren van het Vitesse logo. Ook staan er nu actieve en professionele sociale mediakanalen met een echte Vitesse uitstraling, waar wij als mediateam druk mee bezig zijn. 

Wat wil jij meegeven aan alle jongeren die erover nadenken bestuurslid te worden? 

Zet je talent in om de club naar een hoger niveau te brengen. Het is uitdagend om in groepsverband te beslissen over verschillende keuzes, die te maken hebben met het besturen van een vereniging. Om in deze (dagelijkse) keuzes inspraak te hebben, is zeker een meerwaarde van het zijn van een bestuurslid.