Home » Nieuws » Jonge sportclubbestuurder Thijs Bril aan het woord

Jonge sportclubbestuurder Thijs Bril aan het woord

In de rubriek ‘Jonge sportclubbestuurders aan het woord’ vertellen jongeren wat hun bezieling was om in een bestuur te stappen van hun sportclub.

Naam: Thijs Bril
Leeftijd: 25 jaar
Vereniging: BC Delft
Functie binnen vereniging: Algemeen bestuurslid

Hoe ben jij bij de vereniging terechtgekomen en ben je daar bestuurslid geworden? 

Badmintonnen zit bij mij in de familie. Mijn moeder speelt nog steeds en mijn vader heeft ook gespeeld. Zelfs mijn oma heeft heel veel voor de club gedaan en er vroeger gespeeld. Vanaf mijn 5e speel ik al badminton en dat doe ik al die tijd bij mijn clubbie BC Delft. Op mijn 17e ben ik door mijn enthousiaste voorganger overgehaald om in het bestuur te zitten en sindsdien ben ik algemeen bestuurslid. Als algemeen bestuurslid heb ik geen specifieke vaste taak. Ik probeer te helpen waar kan en ik heb van tijd tot tijd wat losse taken om te doen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het mee zorgdragen aan een nieuw club shirt, het uitzoeken van nieuwe shuttles voor volgend seizoen en ik heb een tijd terug onze maandelijkse nieuwsbrief verzorgd. Verder denk ik altijd mee tijdens onze bestuursvergadering die elke 6 weken plaatsvinden en probeer ik goede input te leveren.

Wat inspireert en trekt jou aan om bestuurder te zijn en waar ben je het meest trots op?
Ik vind het mooi om wat terug te geven aan mijn club. Het is een club die toch altijd al uit een hechte gezellige groep mensen bestaat. Tijdens de coronatijd – toen we de sporthal niet meer in konden – hebben we bijvoorbeeld nog wel leuke activiteiten voor onze leden kunnen organiseren. In een korte tijd konden met hulp van onze leden een leuke buitentraining opzetten ter “vervanging” van alles wat we moesten missen.

Wat wil jij meegeven aan alle jongeren die erover nadenken bestuurslid te worden? 

Als bestuurder leer je je club op een andere manier kennen en heb je de kans om met jou ideeën en input de toekomst van jouw club te bepalen.