Home » Nieuws » Sportcafe 8 juni 2023 : Werven en behouden van meer vrijwilligers

Sportcafe 8 juni 2023 : Werven en behouden van meer vrijwilligers

Gastspreker tweede Kamerlid Inge van Dijk.

 

Donderdag 8 juni van 19.45 uur – 21.45 uur organiseren de Sportraden van Pijnacker-Noordorp, Rijswijk en Delft een Sportcafé met als onderwerp:  

Hoe krijgen en behouden we meer vrijwilligers?

“Verenigingen bestaan bij de gratie van vrijwilligers”. Deze uitspraak van tweede kamerlid Inge van Dijk in de Trouw van 21 april jl. omschrijft een kernproblematiek van onze sportverenigingen. De grote uitdaging van (sport)verenigingen is hoe behouden we onze vrijwilligers en hoe trekken we nieuwe vrijwilligers aan.

Inge van Dijk (CDA) is de gastspreker bij het sportcafé en gaat hierover met jullie in gesprek. Haar standpunten en uitspraken zijn voor ons sportverenigingen en sportbestuurders namelijk een schot in de roos. Op nationaal niveau breekt zij een lans voor verenigingen en vrijwilligers zoals in het sportdebat in de Tweede Kamer begin april. Ze heeft een concreet actieplan gemaakt ter ondersteuning van verenigingen en bestuurders.: de notitie “Vereniging Nederland – Het betrokken alternatief voor de BV Nederland”

Tijdens het sportcafé geeft de Stichting PEP (vrijwilligersorganisatie Den Haag) een workshop, die je laat nadenken over het vinden van vrijwilligers. De workshop is erop gericht om de sportverenigingen op een andere manier te laten nadenken over het vinden van vrijwilligers. Bij deze training wordt de methode Expeditie Nieuwe Gezichten gebruikt (ontwikkeld door NOV), op maat voor deze doelgroep. Onderwerpen die ook aan de orde komen: relevante trends en hoe je hier op kunt inspelen; werven binnen én buiten de vereniging.

De avond wordt afgesloten met een (klein) hapje en een drankje!

Het Sportcafe vindt plaats bij DVC (Delftse Voetbal Club) op de Brasserskade 238 te Delft. Het is gratis parkeren bij DVC langs de Bras