Home » Nieuws » Verslag Sportcafé 13 november 2023

Verslag Sportcafé 13 november 2023

Op maandagavond 13 november j.l. stond er weer een Sportcafé op het programma. Een Sportcafé is een bijeenkomst voor sportverenigingen en andere sportaanbieders waarin zij geïnformeerd en geïnspireerd worden over een bepaald thema. Ook is er bij deze bijeenkomsten gelegenheid tot netwerken. Deze editie van het Sportcafé stond in het teken van Duurzaamheid in de sportwereld. Naast de Sportraad van Delft en de verenigingsondersteuners van Delft voor Elkaar waren ook 015 Duurzaam en Edwin Korenberg van Back2Basics aanwezig om van het Sportcafé een succes te maken. 

(Sfeerimpressie bij sportclub MIDI )

Het thema Duurzaamheid in de sportwereld is een onderwerp dat voor veel verenigingen complex en uitdagend kan zijn. Daarom was het doel van deze avond om het thema te verduidelijken, hulpvragen te bespreken en hier vervolgens gezamenlijk een plan van aanpak op te formuleren. Het thema is uiteengezet in 3 sub-thema’s, namelijk: het verduurzamen van sportaccommodaties, financiële regelen en tegemoetkomingen en regels en wetten vanuit (lokale) overheid.

Verdeeld over 3 tafels bespraken de aanwezigen subthema’s met (andere) verenigingen, verenigingsondersteuners, de Sportraad van Delft en 015Duurzaam. Ook een vertegenwoordiger van TU Delft was aanwezig op de avond wat een waardevolle diversiteit in de groep deelnemers en vruchtbare discussies opleverde. Een samenwerking tussen TU Delft en de Delftse sportwereld bleek van beide partijen erg interessant te vinden.

Wil jij met jouw vereniging aan de slag met verduurzamen of ben je om een andere reden geïnteresseerd in het thema? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Lars van Gastel via l.vangastel@haaglandenbeweegt.nl of 06-42484511.

Bron: Verslag van Lars van Gastel (Verenigingsondersteuner), uit de Nieuwsbrief van Delft voor Elkaar