Home » Nieuws » Verslagen ambtelijk overleg in 2024

Verslagen ambtelijk overleg in 2024

 

Samenvatting van het Ambtelijk overleg (AO) tussen de Sportraad van Delft en betrokken ambtenaren van de Gemeente Delft op dinsdag 5 maart 2024 met de volgende agendapunten: .

  • Voortgang ontwikkeling nieuw complex Blue Birds

Het bestemmingsplan, ook in relatie met de ontwikkeling rondom de TU-campus, is in december 2023 ter inzage gelegd. De besluitvorming over dit bestemmingsplan is bepalend voor de planning voor de realisatie van het nieuwe complex voor Blue Birds. Vooralsnog is de verwachting dat het nieuwe complex in 2027 wordt opgeleverd. Blue Birds is een gezonde vereniging en de gemeente verwacht dat ze er samen met Blue Birds uitkomen in de realisatie van het complex. 

  • Veld problematiek bij dsv Full Speed.

Door de aanzienlijke toeloop in m.n. jeugdleden (ruim 100) bij Full Speed zijn er nu wachtlijsten. Een oplossing zou zijn om het huidige natuurgrasveld te vervangen door een kunstgrasveld. Altijd inzetbaar voor zowel wedstrijden als trainingen. Op basis van de capaciteitsberekening van de KNVB blijkt dat er voldoende wedstrijd- en trainingscapaciteit beschikbaar is op het gehele sportcomplex Kerkpolder (DSV Full Speed en DVV Delft). In dat kader heeft de gemeente Full Speed geadviseerd met DVV Delft in gesprek te gaan over het gebruik van velden. Zodat optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare velden.
   

  • Organiseren van een Sportgala in samenwerking met Gemeente Delft

De sportraad is bij het Sportgala van Zoetermeer geweest. Ook in Westland is er een jaarlijks sportgala. De vraag aan de gemeente of Delft ook voor zoiets te porren is. De gemeente heeft aangegeven vooral benieuwd te zijn of er behoefte is in Delft om dit te organiseren. Op basis daarvan kan de gemeente beoordelen of en hoe zij hierin kan faciliteren.

  • Sturing van de verenigingsondersteuning en Sportakkoord

Er zijn twee verenigingsondersteuners weggevallen en de coördinatie van het sportakkoord lijkt momenteel stil te liggen, terwijl er eigenlijk juist een impuls moet worden gegeven aan het sportakkoord. Per 1 april 2024 is er een nieuwe coördinator aangetrokken.

  • Rapport over Leefbaarheid en sporten in de wijk beschikbaar?

Het rapport “spelen, sporten, bewegen, recreëren en ontmoeten in de openbare ruimte” zal naar verwachting in het tweede kwartaal als concept verschijnen. T.z.t. zal de Sportraad een kopie ontvangen.

  • Berichtgeving BOSA 2024

De mailing van de Sportraad over de BOSA-regeling is positief ontvangen en er zijn veel vragen over geweest. De Sportraad heeft het daardoor het beeld dat verenigingen onvoldoende op de hoogte zijn van deze subsidiemogelijkheid vanuit het Rijk. De gemeente heeft deze signalen niet ontvangen, maar onderstreept dat het goed is dat verenigingen (nogmaals) op deze subsidie worden geattendeerd.

  • Reactie van de Gemeente op Sportvisie Delft 2030.

Net zoals bij alle andere subsidiepartners, wordt aan de Sportraad gevraagd hoe zij hun subsidie inzetten en hoe de voortgang verloopt. De Sportraad heeft een toelichting gegeven wat zij in 2024 doen. Daarnaast was er wat verwarring over het begrip ‘verenigingsondersteuning’, maar is dit nu voor beide partijen helder.
Wat betreft de Sportvisie van de Sportraad, is hierin aangegeven dat verduurzaming van opstallen van sportverenigingen (kantine, kleedkamers, etc.) een aangelegenheid is van sportverenigingen. De gemeente beaamt dit, omdat de gemeente hiervan geen eigenaar is. De gemeente is verantwoordelijk voor de verduurzaming van de gemeentelijke gymzalen en Sporthal Buitenhof, gezien deze in eigendom zijn van de gemeente.