Wilt u uw kinderen laten sporten? Of mee laten doen aan culturele activiteiten, zoals muziek maken en toneel spelen? Maar heeft u hier geen geld voor? Vraag een vergoeding aan bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur en bespaar honderden euro’s. Het Jeugdfonds Sport en Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor deze kinderen en jongeren. De vergoeding is voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar. 

Sporten en spelen doe je niet alleen, dat doe je samen. Elk kind verdient het om mee te doen. 

Aanvraag

U kunt niet zelf een aanvraag doen. Dit doet een ‘tussenpersoon’ voor u. Bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach of professionele hulpverlener. Vul wel alvast het aanvraagformulier in. En neem dit mee naar de afspraak met uw tussenpersoon.

Jonger dan 18 jaar? Laat dan het formulier door je ouders invullen. De tussenpersoon verzamelt samen met u alle gegevens. en vraagt de vergoeding aan bij het fonds. Binnen 3 weken hoort de tussenpersoon of u de vergoeding krijgt.

Vergoeding

  • Vergoeding voor sporten is maximaal € 325 per jaar
  • Is de contributie minder en houdt u geld over? Dan kunt u een waardebon van maximaal  € 100 aanvragen. Hiermee kunt u sportkleding en sportartikelen kopen.

Als u een vergoeding krijgt, dan kunt u uw kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie. Het fonds betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub of lesgever. U ontvangt zelf geen geld!

De buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar zijn bijvoorbeeld tussenpersonen. Zij helpen u graag bij de aanvraag. Neem gerust contact op via e-mail naar  vo.delft@haaglandenbeweegt.nl

Kijk anders ook even op de website van Jeugdfonds Sport & Cultuur