Op vrijdag 17 december 1948 is de Sportraad van Delft opgericht in “De Bourdon” op de Oude Delft 151.

De eerste Nieuwsbrief van de Sportraad van Delft (verder Sportraad) verscheen in september 1972. Eerst als A4-tjes en later in 1986 als een boekje in A5-formaat met meer ruimte voor adverteerders en reclame van de sportclubs. Bij de 100ste uitgave in 1991 besloot het toenmalige bestuur het uiterlijk van het blad te moderniseren en kreeg het de naam “De Sporter”, hét informatieblad voor sportief Delft. Het blad verscheen in het begin 10x en later 6x per jaar en weidde breed uit over alles wat er gebeurde in de sport, de vele sportonderscheidingen en interviews daarbij tot en met Olympische spelen toe, vaak 40 pagina’s dik. In 2014 verscheen de laatste uitgave, nummer 230. De leden zouden voortaan per email geïnformeerd worden. Sinds 2009 wordt er een jaarverslag gemaakt. Deze jaarverslagen zijn te vinden op website van de Sportraad onder Documenten.

Jubileumnummer 1998

In het papieren archief van de Sportraad zijn vele nieuwsbrieven bewaard gebleven. Het was met name Anton W. Brouwer, die de verslaglegging had gedaan over de Sportraad in al die jaren. Naast zeer vele andere artikelen beschreef Anton de complete geschiedenis van de Sportraad in de jubileumnummers van het 40- en 50-jarig bestaan van de Sportraad. Het geeft een mooi inzicht in het reilen en zeilen van de Sportraad van Delft door de jaren heen. Daarbij heeft Delft vele wereldkampioenen voortgebracht en (Para)Olympische gouden medailles veroverd. Te veel om op te noemen.

In het boekje “75 jaar Sportraad van Delft” staat een samenvatting van al die jaren om een indruk te krijgen wat er allemaal speelde bij de Sportraad sinds haar oprichting. Het pretendeert zeker niet compleet te zijn. Download en lees het verhaal.

De sportmarkt in 1990