Home » Nieuws » Buitensport Durf, een nieuwe sportvereniging in Delft

Buitensport Durf, een nieuwe sportvereniging in Delft

Delft – Buiten sporten, samen trainen, elkaar uitdagen en een voorliefde voor survivalruns. Dat is de reden waarom Buitensportvereniging Durf is opgericht. Met enthousiaste leden, ondersteuning vanuit het bedrijfsleven en met hulp van de gemeente werd een locatie gerealiseerd en inmiddels wordt er hard getraind. 

Na een paar maanden bouwen werd de survivalbaan eind december goedgekeurd door de Nederlandse Survivalrun Bond. Op 4 januari vond de eerste officiële training plaats op de door de leden zelfgebouwde survivalrunbaan aan de Brasserskade 34, naast sv DHL. 

Survivalrun combineert techniek, kracht en cardio in een parcours met hindernissen. Deze hindernissen zijn gemaakt van balken, touwen en alles wat er maar gebruikt kan worden (banden, netten, bierkratjes etc.). Tussen de hindernissen door wordt er hardgelopen over bospaden en kruist de route soms een slootje, waar je over of doorheen moet. 

Naast survivalrun houden leden van buitensport in het algemeen, het wordt aangemoedigd om samen activiteiten te ondernemen zoals een dagje mountainbiken, een gezamenlijk weekend in de Ardennen, een adventure race of zelfs een winterweek in Frankrijk te organiseren.  De kern van de vereniging is: kom met een idee, vind leden die dat ook leuk vinden en organiseer het samen! 

Buitensport Durf is er voor iedereen vanaf 16 jaar en ouder, helaas is er nu nog niet de mogelijkheid om jeugdtrainingen te geven. Zodra deze mogelijkheid er is, worden deze trainingen georganiseerd. Beginners krijgen de basistechnieken uitgelegd zodat ze daarna met de reguliere trainingen kunnen meetrainen. Mensen die al ervaring hebben, kunnen gelijk bij de reguliere trainingen aansluiten. 

In verband met de huidige Corona maatregelen zijn de trainingen aangepast, op de website staat de laatste informatie met betrekking tot de trainingen. Voor vragen kan er gemaild worden naar info@buitensportdurf.nl