Home » Nieuws » Volwassenenfonds Sport & Cultuur ook in Delft

Volwassenenfonds Sport & Cultuur ook in Delft

Goed nieuws! Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gaat in 2024 van start in de gemeente Delft. Zo kunnen volwassenen vanaf 18 jaar en ouder die leven rond het bestaansminimum toch sporten of deelnemen aan een cultuuractiviteit. Het Volwassenenfonds sport & cultuur werkt graag met uw vereniging samen, zodat het fonds de contributie van de volwassene kan betalen.

Wat is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?
Deelnemen aan sport- of culturele activiteiten is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar liefst 1.000.000 mensen in Nederland leeft rond het bestaansminimum en missen dit onderdeel in hun leven. Het Volwassenenfonds wil hier verandering in brengen en maakt het mogelijk dat ook deze groep kan deelnemen aan sport en cultuur.

Werkwijze
Het Volwassenenfonds krijgt een aanvraag binnen van een intermediair, dit is iemand die op professionele basis betrokken is bij deze persoon. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u van het fonds een factuurverzoek. In dit factuurverzoek staat de naam van de volwassene en het bedrag dat het fonds heeft toegekend. Het maximale bedrag in 2024 is 300 euro per volwassene. Het eventueel resterende bedrag dient de volwassene zelf aan te vullen. Naar aanleiding van dat factuurverzoek kunt u het Volwassenenfonds voor dat bedrag een factuur sturen.

Samenwerken
Goed om te weten is dat de werkwijze hetzelfde is als het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Wil uw vereniging met het Volwassenenfonds sport & cultuur samenwerken? Vul dan uw gegevens in via de onderstaande link. Zodat uw vereniging in het systeem kan worden opgenomen. Daarna kan een volwassene een aanvraag indienen om deel te nemen aan uw vereniging met een vergoeding van het fonds.

Aanmeldformulier aanbieder – Volwassenenfonds

Mocht u nog vragen hebben kunt u contact opnemen met Jesse Ratsma (coördinator Volwassenenfonds Sport & cultuur Zuid-Holland) via zuid-holland@volwassenenfonds.nl

Het zou toch het fantastisch zijn als alle sportverenigingen de samenwerking met het fonds aangaan, zodat alle inwoners uit Delft de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan sport en cultuuractiviteiten!

Lees ook de informatie over het Jeugdfonds Sport en Cultuur op deze website want in Nederland groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen. Zij kunnen niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles. Deze kinderen sporten en spelen vaak alleen.