Home » Nieuws » Thema-avond: Maak sport inclusiever en toegankelijker | met Remy Bonjaski | 17 april

Thema-avond: Maak sport inclusiever en toegankelijker | met Remy Bonjaski | 17 april

De Sportraden van Rijswijk, Delft en Pijnacker-Nootdorp nodigen u uit voor een boeiende thema-avond vol inspiratie en dialoog. Als speciale gast is Remy Bonjasky aanwezig, voormalig kickbokskampioen en sportschooleigenaar.

Sport verbindt en geeft plezier. Daarnaast is het goed voor je gezondheid, ongeacht leeftijd, fysieke of mentale gesteldheid, culturele achtergrond, seksuele voorkeur, maatschappelijke status. Toch is meedoen met plezier aan sport niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor een deel van de inwoners van Delft weinig of niet sport. Voor mensen met een migratieachtergrond kan de drempel om om te sporten  bijvoorbeeld heel hoog zijn. Deze thema-avond wordt georganiseerd om er achter te komen hoe deze groep bereikt kan worden en hoe ze betrokken kunnen blijven bij sport en bewegen. Als speciale gast verwelkomen de sportraden Remy Bonjasky, voormalig kickbokskampioen en sportschooleigenaar. Remy heeft de kracht van sport ervaren om bruggen te bouwen en levens te veranderen. Zijn persoonlijke verhaal en inzichten zijn heel inspirerend.

Ook zullen diverse panelleden, waaronder een verenigingsondersteuner en de Rijswijkse wethouder van Sport, hun inzichten delen. Door de stellingen wordt er samen gekeken hoe we een sportomgeving kunnen creëren waar iedereen zich thuis voelt.

Informatie:
De Thema-avond “Maak sport inclusiever en toegankelijker” vindt plaats op 17 april 2024 van 19:30 – 22:00 in de sportkantine Vredenburch, Julialaantje 15B, Rijswijk. De avond wordt georganiseerd door de Sportraden Rijswijk, Delft en Pijnacker-Nootdorp en is bedoeld voor sportbestuurders, trainers, coaches, vrijwilligers en ondersteuners. 

Remy Bonjasky:
Gevormd in de buurten van de Amsterdamse Bijlmer, gevochten in een kolkende Tokio Dome, voor K1-finales die wereldwijd in 124 landen live werden uitgezonden. En teruggegaan naar waar het begon, middels zijn sportscholen: ‘Ik wil deze en de volgende jonge generaties kernwaarden meegeven als respect, discipline en doorzettingsvermogen.’ Als ‘The Flying Gentleman’ won de kickbokser drie keer het K-1 World Championship en was hij God in Japan, waar hij werd aanbeden omdat hij niet het prototype was van een vechtsporter. Remy Bonjasky: van de straat naar de ring – de man met een droom – en weer terug naar de straat: de man met een missie…

‘Wat ik heb meegenomen uit de sport en mijn loopbaan, wil ik doorgeven aan anderen. Volwassenen wil ik inspireren, kinderen een stukje bijbrengen in hun opvoeding. Vroeger klommen we in een boom, sprongen we over slootjes, wat af en toe niet lukte, probeerden we tóch weer, op straat. Nu gebeurt er veel virtueel, maar dat is niet fysiek en mentaal. Ik heb van alles meegemaakt: moest zien weg te blijven van de criminaliteit, want daarmee wilde ik niet worden geassocieerd; heb met discriminatie te maken gehad, weet wat armoede is, kende tegenslagen en het leven van dag tot dag. Al die levenslessen, daar moet ik iets mee.’