Home » Nieuws » Succesvolle ledenwervingsactie bij Blue Birds

Succesvolle ledenwervingsactie bij Blue Birds

Verenigingsondersteuner begeleidt Blue Birds in opzetten succesvolle ledenwervingsactie

Honk- en softbalvereniging Blue Birds was op zoek naar meer jeugdleden om zodoende de kwantiteit en kwaliteit van de teams op orde te houden. In 2O2O is er al een ledenwervingsactie gehouden waarbij er – door een samenwerking tussen de verenigingsondersteuner en het jeugdbestuur – clinics zijn gegeven door trainers van Blue Birds. Deze vonden plaats in samenwerking met de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar, bij de buurtsportverenigingen op de playgrounds. Deze actie heeft toen ruim tien nieuwe leden opgeleverd.

Dit jaar is de actie uitgebreid en zijn er niet alleen op de playgrounds, maar ook op scholen clinics gegeven. Voor en na de clinics konden scholen zelf nog verder oefenen met het lespakket, welke door Blue Birds is gemaakt. De clinics zijn afgesloten met een gezamenlijke dag op de vereniging met verschillende sport- en spelvormen. De nieuwe kinderen kregen een mooie sleutelhanger en een waardebon mee voor gratis trainingen.

Deze actie was goed voor maar liefst ruim dertig nieuwe kinderen. De verenigingsondersteuner heeft samen met het bestuur en een aantal trainers van Blue Birds deze actie bedacht en opgezet. Daarvoor is samengewerkt met de buurtsportcoaches van Delft voor Elkaar, heeft de verenigingsondersteuner contact gelegd met alle scholen en hebben de trainers van Blue Birds alle clinics gegeven en het lespakket gemaakt. De verenigingsondersteuner heeft middels een subsidieaanvraag wat budget kunnen creëren voor het maken van promotiemateriaal en de artikelen voor de goodiebag.

Heeft jouw vereniging ook interesse in een dergelijk traject of heeft jouw vereniging een ander vraagstuk gericht op het beleid, strategie, leden- of vrijwilligerswerving? Neem dan gerust contact met jouw verenigingsondersteuner. De verenigingsondersteuner bespreekt graag met jou de mogelijkheden hoe zij in het traject de vereniging kan ondersteunen, zodat verenigingen zich verder kunnen ontwikkelen richting de toekomst.

Geschreven door: Rachèl van Barneveld (verenigingsondersteuner)