Home » Nieuws » Marketingcampagne ‘Op weg naar een Positiever Sportklimaat’

Marketingcampagne ‘Op weg naar een Positiever Sportklimaat’

Samen op weg naar een positiever sportklimaat in Delft. 
Voor sporters is plezier de basis van het sporten. Echter komt het regelmatig voor dat sporters het plezier in de sport verliezen door vervelende of onprettige ervaringen die op de vereniging hebben plaatsgevonden. 
Met de campagne ‘Op weg naar een Positiever Sportklimaat’ hopen we verenigingen uit te dagen goed na te denken over de wijze van het realiseren van een positiever sportklimaat binnen de vereniging. Het is voor Delftse sportverenigingen namelijk belangrijk om aandacht te besteden aan een positiever sportklimaat aangezien het leidt tot meer spelplezier, een betere sfeer binnen de vereniging, meer betrokkenheid van lede en ouder en daarmee tot ledenbehoud. Een bijkomend voordeel is dat een positief sportklimaat leidt tot een positief imago van een vereniging (Stichting NSA, 2012).

In Delft pogen we ervoor te zorgen dat sporters, begeleiders, trainers, ouders en bestuurders terecht kunnen voor advies en een melding kunnen maken over grensoverschrijdend gedrag. Wanneer men iets ziet of meemaakt waarvan diegene niet zeker is of het kan, is het belangrijk om daarover het gesprek aan te gaan. Die boodschap willen we aan alle Delftse sportverenigingen en al haar leden en vrijwilligers uitdragen met behulp van deze campagne. Gelukkig hebben we het afgelopen seizoen al een goede start gemaakt met het opleiden van 30 vertrouwenscontactpersonen bij 22 (studenten)sportverenigingen.
Tevens hebben 24 trainers en bestuursleden van 8 verenigingen de gratis cursus ‘Pedagogisch handelen binnen de sport’ gevolgd. 

Vanaf eind augustus kunnen Delftse (studenten)sportverenigingen en -aanbieders gebruik maken van een (digitale) toolkit die hen helpen een positiever sportklimaat op hun club te realiseren. Daarnaast wordt er vanuit Delft voor Elkaar een online Facebook-campagne gestart gericht aan alle Delftse inwoners. Laten we gezamenlijk zorgen voor een positiever sportklimaat waar iedereen met een veilig gevoel kan sporten en waarbij we continu streven naar verbetering.

Wat zit er allemaal in de (digitale) toolkit?
In de toolkit tref je een aantal posters en frisviltjes en een informatieblad aan. Men kan de toolkit ophalen op het kantoor op de Vulcanusweg 263C te Delft. De verenigingen ontvangen daarnaast digitaal de handleiding ‘Veilig Sportklimaat’, een protocol over een veilig sportklimaat, kant-en-klare social media berichten met filmpjes die zij kunnen delen op hun kanalen en nog veel meer verschillende handvatten en tips.

Wat kun je verwachten van de verenigingsondersteuners van Delft voor Elkaar?
Uiteraard zullen de verenigingsondersteuners in deze fase 1-op-1 ondersteuning bieden aan jullie vereniging. Heb je hulp nodig bij het kenbaar maken van de campagne of heb je ondersteuning nodig bij het opzetten van een positiever sportklimaat? Neem contact op met Dirk Wils en dan helpt hij jullie graag op weg.

Dit artikel is geschreven door Ruben Vos en Dirk Wils (verenigingsondersteuners) en zijn bereikbaar per email via vo.delft@haaglandenbeweegt.nl  
Open de PDF versie van dit artikel